Increderea de sine

Increderea de sine este ceva abstract care se reflecta in actiunile tale si contribuie la realizarea succesului personal. Increderea de sine inseamna lupta continua impotriva fricilor acumulate pe parcursul vietii. Fiecare om are cel putin o teama. Totul este sa mearga impotriva acesteia, tocmai pentru a controla ceea ce i se intampla sau propriile actiuni, tocmai pentru a putea ajunge acolo unde isi propune sau isi doreste sa ajunga. Toti oamenii aspira la asta: puterea de a detine controlul, de a nu fi controlati de altii. Tot ce este in interior, modul in care gandim lucrurile, ne influenteaza, practic, destinele.

“Nu alerga. Porneste la timp” – Napoleon Bonaparte

Zidul chinezesc are mii de kilometri lungime, a durat aprox. 2000 de ani ca sa fie construit. Insa, acest lucru a fost posibil punand caramida cu caramida, cu rabdare si perseverenta. Asa este si increderea de sine. Exista, insa trebuie sa fie intensificata zi de zi pentru a avea rezultate. Multi oameni se vand pe preturi de nimic, tocmai pentru ca nu realizeaza cat de importanti sunt ca oameni sau cat de importanti pot deveni. Nu exista ”Nu pot! Nu vreau! Nu stiu!”, in interiorul tau stii de fapt ca meriti mai mult si ca poti face orice iti propui, chiar daca intervine frica. A fi curajos inseamna a fi cu inima deschisa in fata provocarilor vietii. Nu conteaza ceea ce ni se intampla, pe cat conteaza felul in care reactionam la ceea ce ni se intampla. Sa imbratisam toate provocarile si sa acceptam situatiile dificile ce ne apar in care tocmai pentru a le depasi prin perseverenta, integritate, iubire si tinand capul sus. Si asta ne face oameni!

De multe ori inteligenta emotionala este mai relevanta ca cea mentala. In viata trebuie sa risti atunci cand simti asta, si sa ai pofta de viata pentru tot ceea ce faci. Sa se reflecte tot pozitivismul in ceea ce faci si rezultatele vor veni. Nu intra in panica! Totul se poate rezolva, sunt multe cai de a rezolva o situatie dificila, insa numai una buna. Ca sa fii sigur ca o alegi pe cea buna, trebuie sa vezi obiectiv lucrurile, pentru ca   tuturor ni se poate intampla un lucru mai putin placut.  Trebuie sa accepti un esec si sa il urasti, nu sa te temi de el. Apoi, poti sa faci lucrurile sa mearga catre directia pe care o doresti si sa fii manat de bine. Zambeste si viseaza si sigur vei creste!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s