Eu vs restul lumii

Esti asa cum vrei sa fii?

In ziua de azi e greu sa nu te lasi influentat de tentatii propulsate la tv, de prieteni, anturaj, lume in general… Ce faci ca sa iti dai seama ce vrei cu adevarat, dupa ce criterii alegi ce vrei sa iei din lumea asta pentru a iti fi de folos pentru viitor sau pentru a te ajuta sa evoluezi, sa vrei fii mai bun fata de cum erai inainte? In primul rand mizezi pe lucrurile pe care iti face placere sa le faci ( o pasiune, o aspiratie de-ale tale, o dorinta pe care ai vrea sa o sadesti ce poate deveni mai tarziu un scop in sine, ceva ce vrei sa cultivi in interiorul tau si care se poate transforma usor, treptat, in rezultate). „Semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin.”(Dalai Lama)  Asadar, este foarte important sa facem in asa fel incat sa  fim axati pe ceea ce avem nevoie si ceea ce vrem sa schimbam pentru a imbunatati ceea ce avem, pentru ca, daca ne vom mula pe lucrurile nefolositoare ce apar mereu in calea noastra, ce vedem „frumos” la altii si de care nu avem nevoie, de fapt, vom fi confuzi, va fi ca o piedica ce ti se pune in drum si nu mai poti inainta. Nu poti fi cu adevarat rau, decat dupa ce inveti sa fii cu adevarat bun! Intreaga viata invatam, sa fim buni este scopul nostru suprem, sau ar trebui sa fie, dar mai important e sa te mentii acolo. Desigur, nimeni nu e perfect, dar toti tindem acolo!

Intr un moment important in care avusesem nevoie de un sfat, cineva imi spunea „fa ce simti!”. Daca simti care e vocatia ta, daca stii care iti sunt sentimentele pentru o anumita persoana, daca simti ca vrei sa faci un lucru, nu-ti mai pune piedici! Nu te da batut inainte de a incerca sa lupti pentru visele tale, pentru ce vrei si iti doresti in aceasta viata. Pentru ca ceea ce iti doresti pentru tine e important, ce asteptari ai tu de la tine sunt cele corecte, ce vrei tu sa devii este ok, nu ai nevoie nici o secunda de validarea celorlalti, din contra ii poti indruma chiar tu daca iti face placere asta.

Fiecare succes are propriul lui pret. Al tau care e? Este relatia de ying si yang, pentru a obtine un lucru, trebuie sa pierzi altceva. Insa, punand in balanta, ceea ce castigi este mult mai important pentru tine, decat ceea ce pierzi. De ce ne e teama sa pierdem? Nimanui nu-i place sa piarda, ci sa fie invingator! Important spre calea succesului este sa nu te pierzi pe tine insuti, si sa faci lucrurile etic, cu dragoste, asa incat, in timp, cu rabdare sa ajungi acolo sus unde iti propui, sa fii privit cu admiratie de ceilalti, dar sa te si mentii acolo. De aceea e important ce ai in interior mai mult, decat ce vrei sa demonstrezi, ce credinte si simtaminte te motiveaza si te urnesc din loc.  In probleme nu esti singur! Spre surprinderea ta, vei descoperi persoane care vor arata ca le pasa de tine atunci cand te confrunti cu situatii mai dificile. Aceste persoane merita toata aprecierea. Toata lumea lupta pentru succes, altii se pierd pe drum, obositi de atatea incercari si ramanand nemotivati, altii calca peste ceilalti si isi dau coate pentru a ajunge primii in varf. Succesul se cladeste in timp, treptat. De aceea e important ce se afla la baza lui, propriile ganduri, idei, sentimente, pasiunea, vocatia, lucrurile bune preluate de la ceilalti, inspiratia, motivatia. Pentru ca nu trebuie sa fii blocat in propria lume, ci esti liber sa alegi din ce anturaj faci parte, ce prieteni ai, la ce te uiti la tv si poate sa ii inspiri si tu mai departe.

799

5 gânduri despre „Eu vs restul lumii

  1. marspoet spune:

    wow..impresionant !!!!

  2. meiro spune:

    Happy New Year, hopefully in the coming years you and your family be happier and be more successful.

    Best wishes,
    mei

  3. geaninalisandru spune:

Lasă un comentariu