Nemultumirea de sine…

E greu sa te confrunti cu nemultumirea de sine….in interior te macina zi de zi, ai impresia ca tot ce faci e neinsemnat, iar tu, prin urmare o persoana fara valoare. Pentru ca iei in considerare criticile altora, pentru ca ajungi sa te ghidezi, apoi cand realizezi ca gresesti e prea tarziu si trec anii.
E greu sa fii perfectionist/a, apoi sa realizezi ca in ochii celorlalti, oricum sunt altii mult mai buni, intotdeauna!
E greu sa te compari cu altii, sa fii critic cu tine insuti si sa realizezi la sfarsitul zilei ca…psihicul tau e slab, sanatatea la pamant si stresul infloreste.
E greu sa fii agitat din cauza asta si sa nu ti poti exprima starile interioare, considerand ca celorlalti nu le va pasa.
Insa ce nu e greu este: sa iei o foaie de hartie si un creion si sa scrii ce te multumeste efectiv, ce realizari ai la final de an si ce obiective realiste iti impui pe viitor.
Frica e singura ce controleaza mintea, o data ce depasesti limitele impuse de tine, cei dragi, societate, alte persoane, vei realiza ca tot ceea ce te multumeste era, de fapt, acolo in tine, insa era prea „greu” ca sa o vezi. Multumirea vine din faptul ca incepi sa te bucuri de viata, incepi sa aduni prieteni in jurul tau si sa fii multumit de cei ce erau inainte, multumirea vine din faptul ca esti determinat/a in fiecare zi sa atingi obiectivul ce il aveai propus in minte. Multumirea vine din aprecierea tuturor lucrurilor marunte frumoase din viata ta. Multumirea incepe cu tine! Incepe azi, in timp ce ti soptesti in oglinda cat de grozava va fi ziua de azi!
Probabil undeva in copilarie ti s au indus anumite credinte cum ca nu ai fi indeajuns de bun sau nu ai primit atentia cuvenita, insa cu timpul credintele se pot schimba, trebuie sa depasesti acele momente critice sau care raman, fara sa ti dai seama intiparite in gandirea ta. Important e constientizarea lor, apoi incetul cu incetul incercarea de a depasi aceste momente ce te demoralizeaza. Pentru ca esti unic! Pentru ca nimeni nu trebuie sa sufere pentru ca nu te defineste un cuvant al altei persoane, ci tu singur/a o poti face!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s